Speedwell a început construcția fazei a doua a proiectului Spaceplus West

Date:

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell anunță „demararea lucrărilor de construcție pentru faza a doua de dezvoltare a Spaceplus West, proiectul care se adresează nevoilor de depozitare ale IMM-urilor. Localizat pe șoseaua de centură a Bucureștiului, în Chitila, noua fază va adăuga 7.000 mp suprafață închiriabilă, parte din suprafața totală de 10.000 mp. Prima fază a clădirii a ajuns la un grad de ocupare de 100%, iar lucrările de construcție pentru faza a II-a sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Prima fază a proiectului Spaceplus, lansată anul trecut, a introdus un nou concept pe piața logistică din România. Ca răspuns la nevoile întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), conceptul oferă unități de depozitare și producție de clasă A, de înaltă calitate, pentru uz industrial ușor și logistic. Prima fază a dezvoltării a constat într-un modul de 3.000 mp, în timp ce a doua fază cuprinde 7.000 mp din totalul de 10.000 mp.

Datorită modularității, capacitatea spațiilor de depozitare începe de la 450 mp, cu o înălțime liberă de 6 m. Astfel, SPACEPLUS devine soluția optimă pentru companiile în căutare de flexibilitate, opțiuni suplimentare și facilități de moderne”.

Jan Demeyere, arhitect și cofondator Speedwell: „Suntem bucuroși să anunțăm începerea lucrărilor de construcție pentru cea de-a doua fază Spaceplus West, un concept nou, introdus anul trecut, ce se bucură deja de recunoșterea industriei. Prioritatea noastră este să continuăm să construim spații bine izolate și eficiente atât din punct de vedere energetic, cât și al costurilor pentru chiriașii actuali și cei viitori. Chiriașii Spaceplus au flexibilitate în ceea ce privește configurarea spațiilor de înaltă calitate, care dispun de un design modern ce prioritizează securitatea, confortul, siguranța și sustenabilitatea.”

Didier Balcaen, CEO și cofondator Speedwell: „Suntem încântați să continuăm planurile de dezvoltare pe segmentul industrial ușor cu expansiunea proiectului de succes Spaceplus West (Chitila), localizat într-un punct strategic pentru multe companii, la doar 9 km de centrul Bucureștiului. Orientarea către client și eforturile de extindere pe acest nou segment au fost confirmate atât de industrie, cu Premiul Europa Property pentru Best Warehouse Project al anului, cât și de piață, prin închirierea integrală a depozitului, ceea ce reiterează că investițiile noastre merg în direcția corectă. Odată cu dezvoltarea și promovarea conceptului, suntem încrezători că vom putea răspunde nevoilor de depozitare ale IMM-urilor la nivel național, la standarde internaționale.”

Speedwell subliniază că „Spaceplus beneficiază de cele mai înalte măsuri de siguranță, cu supraveghere 24/7 și acces controlat. Mai mult, spațiile sunt dotate cu sprinklere și alte servicii suplimentare, precum încălzirea sau posibilitatea de a amenaja birourile la cerere.

Ca parte a planurilor sale de extindere și a cererii mari din piață, Speedwell a achiziționat anul acesta un nou teren de 15.000 mp în Popești-Leordeni, planificat pentru dezvoltarea Spaceplus East, ce va pune la dispoziția clienților o suprafață totală închiriabilă de 8.000 mp.

Speedwell construiește a doua fază a proiectului din Chitila în strânsă colaborare cu LCV, investitorul belgian, într-un parteneriat de investiții 50/50.

Ca expresie a angajamentului față de designul inovator și soluțiile orientate către client, Spaceplus a câștigat premiul pentru „Best Warehouse Project” al anului la Gala SEE Real Estate Awards 2023, organizată de Europa Property. Astfel, Spaceplus este recunoscut ca un concept nou pe piața industrială din România.

Spaceplus West include chiriași precum: Arhivatorul, HAK și Project1, precum și alți chiriași care își vor începe contractele de închiriere odată cu finalizarea lucrărilor de construcție”.

Speedwell reamintește că „are un portofoliu mare de dezvoltări în România care include RECORD PARK în Cluj-Napoca, TRIAMA Residence, The IVY, MIRO, THE MEADOWS, CITYZEN și SPACEPLUS în București, GLENWOOD Estate în Corbeanca, PALTIM în Timișoara și RIVERSIDE City în Râmnicu-Vâlcea”.   

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...