Sprijin pentru copiii afectați de scleroza multiplă

Date:

Programul de suport MS Kids Retreat, organizat de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Alexandru Obregia”, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” și Societatea Română de Neurologie Pediatrică, își desfășoară a șasea ediție în comuna Poiana Mărului, județul Brașov, în perioada 29 august-1 septembrie 2022. 

Evenimentul este anual și „încurajează participarea tuturor copiilor și adolescenților afectați de scleroza multiplă din România. Copiii, parinții și cadrele medicale specializate vor avea oportunitatea de a schimba informații și de a înțelege mai bine însemnătatea diagnosticului de scleroză multiplă și modul în care acesta influențează viața de zi cu zi a celor afectați”. 

Anul acesta, participă 60 de persoane: 20 de copii și adolescenți cu scleroză multiplă, însoțiți de părinți sau aparținători, medicul neurolog, psihologul specializat în scleroza multiplă, precum și alți pacienți tineri-adulți cu scleroză multiplă. Jocurile și activitătile de comunicare vor fi organizate de compania Ascendis. În dialog cu ei se vor afla dr. Carmen Burloiu – neurolog la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. dr. Alexandru Obregia, Irina Uricariu – psiholog specializat în scleroza multiplă la Institutul Psychos București, Anca Barbu – Ascendis Consulting. Finanțarea este parțial asigurată prin prisma evenimentului de fundraising Swimathon București, organizat de Fundația Comunitară București.

Finanțarea acțiunii a fost parțial asigurată prin prisma evenimentului de fundraising, Swimathon București organizat de către Fundația Comunitară București.

La deschiderea acțiunii, organizatorii subliniază: „Metodele prin care acest diagnostic este comunicat de medicul neurolog, informațiile furnizate în ceea ce privește înțelegerea și gestionarea bolii, sunt esențiale. De asemenea, suportul psihologic pentru scurtarea perioadei de negare și de furie, până în punctul în care diagnosticul este acceptat, sprijinul moral al comunității de SM din România, sunt doar o parte din drumul pe care copiii care suferă de scleroză multiplă și părinții, trebuie să îl parcurgă.

Scopul APAN România este acela de a oferi sprijin copiilor afectați de scleroza multiplă și de a-i ajuta să devină mai puternici și mai optimiști, pentru a înțelege că visurile nu se opresc odată cu aflarea acestui diagnostic. 

Printre nevoile neacoperite ale copiilor/adolescenților afectați de scleroza multiplă se numără sprijinul educational, financiar, susținerea sănătății mintale, sprijn pentru aderența la tratament, informarea și conștientizarea acestei afecțiuni cu scopul de a se reduce izolarea sau discriminarea etc.

Toate aceste nevoi sunt o dovadă în plus asupra necesității decontării suportului psihologic de către CNAS, acordat atât copiilor, cât și părinților lor. APAN România militează pentru decontarea serviciilor psihologice integrate în scleroza multiplă.

Multumim partenerilor: Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. dr. Al. Obregia, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Societatea Română de Neurologie Pediatrică, Institutul Psychos, Ascendis Consulting, Fundația Comunitară București, The Public Advisors.” 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...