Sprijinul financiar acordat familiilor din România a crescut cu 57%

Date:

Numărul familiilor din România care au beneficiat de sprijin financiar în baza asigurărilor de viață a crescut anul trecut. Astfel, potrivit unei analize UNSAR, numărul dosarelor de daună plătite de către companiile de profil pe acest segment de business a crescut cu 57% în 2021 comparativ cu anul 2020, ajungând la peste 75.000 de dosare. 

Valoarea totală plătită în 2021 de companiile de asigurări în baza acestor polițe a fost cu 31% mai mare decât în 2020, depășind 305 milioane lei, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară. 

„Asigurările de viață sunt un aliat pe termen lung pentru stabilitate financiară și protecție, individuală, a celor dragi nouă, a familiilor noastre. Fiecare dintre noi se întreabă cum își poate proteja mai bine viitorul, cum poate face față evenimentelor neprevăzute, pentru că avem nevoie, cu toții, să trăim cu sentimentul siguranței pentru o viață sănătoasă. De aceea, este esențial să creștem nivelul de acces al consumatorilor la astfel de soluții adecvate pentru protecție, pentru bunăstarea populației pe termen lung”, a precizat Alexandru CIUNCAN, Președinte și Director General al UNSAR.

Piața asigurărilor de viață a continuat să crească în semestrul I din 2022, volumul primelor brute subscrise pe acest segment atingând un nivel de circa 1,48 miliarde lei, în creștere cu 11% față de perioada similară a anului trecut.

Cu toate acestea, la nivel local, ponderea asigurărilor de viață în totalul pieței de asigurări, deși într-o creștere constantă în ultimii ani, rămâne sub media europeană: 17% versus o medie 60%. De altfel, principalele motive care i-ar determina pe români să încheie o poliță de asigurare de viață sunt veniturile mai mari, precum și un nivel mai bun de informare despre beneficiile asigurărilor, potrivit Barometrului UNSAR– IRES de anul acesta.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Storia – orașele și cartierele în care românii găsesc cu ușurință locuri de parcare

Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din...

BCR Leasing oferă clienților microîntreprinderi și PFA acces 100% digital la contractele active de finanțare, direct în ecosistemul George

Banca Comercială Română (BCR) extinde funcționalitățile din platforma digitală...

Prețul aurului, aproape de recordurile istorice: 2.400 de dolari/uncie 

Prețul aurului a crescut de la 1.991 de dolari...