Startup-ul românesc Coingrig lansează primul portofel digital din lume ce reunește atât active bancare cât și crypto

Date:

Start-up-ul local Coingrig anunță lansarea unei noi versiuni și a unei funcționalități unice pe piața internațională: vizualizarea într-o singură aplicație a activelor crypto împreună cu cele bancare și a instrumentelor tradiționale de investiție precum acțiuni sau ETF-uri.

Coingrig este unica aplicație mobilă financiară care oferă utilizatorilor o viziune de ansamblu a întregului portofoliu financiar, înlocuind, în medie, până la șase aplicații financiare de asset-uri crypto, banking si investiții tradiționale.

Prin aplicația mobilă gratuită, utilizatorii se pot conecta atat la diverse CEX-uri sau DEX-uri (platforme pe care poți cumpăra,vinde sau schimba criptomonede), cât și la majoritatea instituțiilor bancare. În acest moment, Coingrig este conectat la peste 2.300 de bănci din Europa, iar în curând platforma va oferi suport și pentru 11.000 de bănci din SUA și Canada.

Astfel, cu o singură aplicație mobilă, utilizatorii pot vedea balanța din conturile bancare și pot monitoriza & gestiona portofoliul de acțiuni, ETF-uri, criptomonede, NFT-uri și alte asset-uri financiare.

Conform unui studiu independent, 38% dintre români au sau au avut criptomonede până în prezent și peste 84% dintre aceștia plănuiesc să investească în acest tip de asset, niște procente mult peste piața internațională, unde proporția este de doar 10%. 

„Cu un interes atât de crescut, este nevoie de un hub complex, care să răspundă nevoii de a reuni toate asset-urile financiare ale investitorilor sub o singură umbrelă, sigură și ușor de folosit. Ne dorim ca Aplicația Coingrig să devină asistentul financiar inteligent care răspunde acestei cereri”, a spus Radu Vulpescu, co-fondator Coingrig.

Planurile companiei pe termen scurt vizează atragerea mai multor utilizatori activi în aplicație și dezvoltarea de noi servicii și integrări prin parteneriate strategice cu companii locale și internaționale. De asemenea, echipa Coingrig a fost recent selectată în acceleratorul Filecoin din Portugalia, securizând o rundă de investiție pre-seed și se află deja în discuții cu potențiali investitori pentru următoarea rundă de finanțare.

Spre deosebire de majoritatea aplicațiilor financiare din piața românească prin care pot fi achizitionate criptomonede, Coingrig oferă un portofel digital non custodial, utilizatorii acestuia fiind în deplin control asupra activelor crypto deținute. Serviciul Coingrig este unul total securizat, cheile private și datele financiare ale utilizatorului fiind păstrate doar pe telefonul acestuia, nefiind partajate nici cu Coingrig și nici cu oricare dintre furnizorii de servicii financiare integrați în aplicație. 

Coingrig oferă transparență totală, fiind unul dintre puținele portofele digitale care își pune la dispoziția comunității către inspecție codul sursă, pentru a demonstra că datele confidențiale ale utilizatorului și cheile private nu pleacă niciodată de pe telefon. 

Prin funcția swap, utilizatorii Coingrig pot tranzacționa peste un milion de active crypto sau monede token la cel mai bun preț din piața descentralizată prin interogarea automată a până la 30 de platforme de schimb. Coingrig are comision 0 la aceste operațiuni de swap.


Prin conectarea multiplelor servicii într-o singură aplicație, Coingrig reduce semnificativ timpul pe care utilizatorii îl petrec în administrarea activelor financiare. De asemenea reduce semnificativ și șansele de eroare în operațiunile crypto.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...