Studiu Reveal Marketing Research: 55% dintre români sunt îngrijorați de efectele negative ale emisiilor de carbon

Date:

Emisiile globale de CO2 au atins un nivel record în 2021, după o ușoară regresie înregistrată la începutul pandemiei. În acest context, Reveal Marketing Research a derulat un studiu la nivel național pentru a înțelege percepțiile românilor despre sustenabilitatea în construcții și prioritățile acestora pentru viitor.

  • 55% dintre români sunt îngrijorați de efectele negative ale emisiilor de carbon
  • 70% dintre cei mai tineri respondenți (18-24 de ani) spun că ar avea încredere să construiască o casă cu cel mai sustenabil material de zidărie
  • peste jumătate dintre specialiștii ce lucrează în domeniul construcțiilor (53%) declară că sunt preocupați de emisiile de carbon din această arie de activitate

Datele oficiale ne prezintă o situație îngrijorătoare cauzată de emiterea necontrolată a emisiilor de carbon în atmosferă, pe fondul deja alarmant al manifestării efectelor negative ale schimbărilor climatice asupra planetei și, implicit, a oamenilor.

Amprenta de carbon – ce este?

Amprenta de carbon reprezintă emisiile totale de gaze cu efect de seră ce sunt eliberate în atmosferă ca rezultat al diverselor activități economice și umane întreprinse zi de zi. Aceasta generează binecunoscutul fenomen de încălzire globală şi este măsurată în tone de emisii de CO2.

Emisiile de carbon din domeniul energiei și proceselor industriale au atins pragul de 36.3 miliarde de tone în 2021, după ce, în 2020, au fost înregistrate valori în ușoară scădere datorită pandemiei, de 34.2 miliarde de tone.

Nivelul de îngrijorare și de conștientizare asupra efectelor negative ale practicilor nonsustenabile din construcții este ridicat

Rezultatele studiului au relevat că românii sunt preocupați într-o măsură ridicată de problemele din domeniul construcțiilor care afectează calitatea vieții și a mediului înconjurător. 55% dintre aceștia sunt îngrijorați de efectele negative ale emisiilor de carbon, 61% de volumul de materiale nereciclabile utilizate, iar 69% de eliminarea deșeurilor din construcții în locuri neadecvate.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...