Talente și patrimoniu în festivalul ICon Arts Transilvania

Date:

Festivalului ICon Arts Transilvania își desfășoară a XX-a ediție  în perioada 25 iulie-7 august 2022 în 10 localități din sudul Transilvaniei, Sibiu și împrejurimi. Evenimentul este organizat de Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Exces Music și cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.

Programul (disponibil pe iconarts.ro) cuprinde 16 evenimente: concerte imersive de muzică de cameră, arii și duete de operă, jazz, muzică nouă, în grădini baroce și în biserici fortificate. Intrarea este liberă la majoritatea evenimentelor, prin rezervare la adresa [email protected]

Concertează artiști din Belgia, Elveția, Germania, Marea Britanie, România. Pentru tinere talente ale muzicii clasice și de jazz, se desfășoară o serie de masterclass-uri. Sunt create astfel oportunități de afirmare a unor vârfuri ale generației 2022, în cadrul proiectelor UCIMR și ale partenerilor săi culturali. 

Organizatorii subliniază că „principala noutate a Academiei ICon Arts este fondarea a trei rezidențe artistice în domeniul jazzului, muzicii de cameră și compoziției muzicale. Cu acest prilej, în cadrul proiectului Rezidența Transilvanica, va fi construită o rută culturală între bisericile fortificate din Bunești, Biertan, Copșa Mare, Cund, Cloașterf și Mălâncrav. Compozitori din România/Elveția, Polonia, China, Irlanda, SUA vor transpune povestea celor 6 fortificații în miniaturi muzicale pe care turiștii le pot asculta chiar în incinta spațiilor pentru care au fost create, începând cu luna noiembrie 2022. Ansamblul de percuție ICon Arts va susține două concerte în avanpremiera acestui proiect, alături de soliști invitați, în perioada septembrie-noiembrie”.

Asociația Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este definită ca „un ONG de utilitate publică aflându-se de 27 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Prin continuitatea proiectelor sale, UCIMR s-a impus în viața culturală în plan național promovând atât tinere talente, cât și muzicieni de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...