Târg de licee fizic pentru elevii bucureșteni!

Date:

 

După o perioadă lungă, de 2 ani de pandemie, și o digitalizare majoră a tuturor activităților destinate tinerilor, Consiliul Municipal al Elevilor București pregătește un eveniment important pentru elevii de gimnaziu, pentru părinți, dar și pentru licee! 

Anunțăm oficial desfășurarea singurului Târg al Liceelor în format fizic din București, în perioada 25-26 iunie, în incinta Colegiului Național „Octav Onicescu”, din sectorul 4! 

Pentru că este cunoscut stresul acumulat în această perioadă de elevii din gimnaziu, generat de deciziile importante pe care aceștia sunt pe cale să le ia, Consiliul Municipal al Elevilor București își dorește prin acest eveniment să faciliteze procesul de selecție al unui liceu pentru absolvenții clasei a VIII-a (dar și pentru cei din clasele mai mici) și pentru părinții lor! 

Astfel, în cele 2 zile ale Târgului se vor reuni peste 60 de licee din Capitală, atât de stat, cât și particulare, din toate cele 6 sectoare, cu profile teoretice, tehnice, vocaționale și profesionale. Tinerii și părinții vor putea interacționa direct cu elevi din licee, chiar și cu cadre didactice, pentru a afla tot ce au nevoie despre opțiunile pe care le au, să reușească să își contureze o părere clară, iar în final să facă cea mai bună alegere pentru viitorul lor. 

În plus, se pregătesc standuri destinate ONG-urilor, asociațiilor, activităților de voluntariat și inițiativelor în care adolescenții se pot implica pentru a își dezvolta pasiunile, calitățile și aptitudinile ce le vor fi de ajutor în viitor, și care le îmbogățesc totodată CV-ul. 

Sunt așteptate să participe cât mai multe persoane, de la elevi de orice clasă (însă, în special clasa a VIII-a), până la părinți ce îşi doresc să își ajute copiii, în zilele de 25-26 iunie (sâmbătă și duminică), la Colegiul Național „Octav Onicescu”, aflat pe strada Trivale numărul 29 (în apropierea stațiilor de metrou Piața Sudului și Constantin Brâncoveanu, și a liniilor STB 73, 76, 116, 141, 313, 381). 

Accesul este liber, iar evenimentul se va desfășura între orele 11:00-17:00 în ambele zile, liceele fiind împărțite pe parcursul acestora. Programul fix al Târgului Liceelor, cât și mai multe detalii (precum împărțirea liceelor în cele 2 zile), vor fi anunțate de organizatori (Consiliul Municipal al Elevilor București) pe rețelele de social media, cât și pe site-ul www.cme-bucuresti.com. 

„Noi, ca elevi, suntem conștienți de importanța pe care un târg de licee o poate avea pentru un tânăr care trebuie să își aleagă un parcurs educațional, cât și de diferența de calitate dintre o activitate online și una fizică. Am decis să luăm problema inexistenței unui astfel de târg fizic în propriile mâini, iar astfel ne-am hotărât asupra organizării Târgului Liceelor. Sperăm să vedem un număr de participanți cât mai mare și sperăm că inițiativa noastră va ajuta elevii de gimnaziu. Promitem 2 zile productive, pline de oameni pasionați și decisive pentru viitorul absolvenților de gimnaziu!” a transmis Biroul executiv al Consiliului Municipal al Elevilor București 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...