Temerile legate de inflație provoacă nervozitate pe piețele cripto

Date:

Temerile legate de inflație au provocat din nou agitație pe piețele cripto săptămâna trecută, cu o scădere bruscă a prețurilor după creșterea de săptămâna precedentă.

Bitcoin a pierdut din avânt și a coborât la 21.400 de dolari, în scădere față de prețul de revenire de săptămâna trecută, de 24.000 de dolari. Bitcoin a fost afectat în special de temerile legate de inflație, cu cifrele din Germania mai mari decât așteptările analiștilor și cu minutele Fed care au subliniat faptul că majorările de dobânzi nu sunt nici pe departe finalizate. De asemenea, criptoactivul a suferit efectul dublu al lichidărilor de poziții pe termen lung de pe piața futures, în timp ce încerca să recreeze câștigurile din săptămâna precedentă. 

Ethereum a înregistrat, de asemenea, scăderi de două cifre, iar în prezent se tranzacționează cu puțin sub 1.600 de dolari, în scădere față de poziția de săptămâna trecută cand se tranzacționa în jur de 1.900 de dolari. Într-o poziție foarte diferită față de cea de acum o săptămână, când a fost susținut, împreună cu multe criptoactive majore, de știrile despre The Merge, Ethereum și-a văzut câștigurile erodate, deoarece corelația cripto cu acțiunile a făcut ca prețurile să răspundă mai sensibil la presiunile macro.

În timp ce scăderea de săptămâna trecută va fi, fără îndoială, o frustrare pentru investitori, există o mulțime de activități în criptosferă, mai ales că mai este mai puțin de o lună până la The Merge. Prin urmare, este posibil să asistăm la o dihotomie interesantă între entuziasmul legat de schimbările din rețea care vor impacta prețul și elementele adverse de macroeconomie care provoacă reținere.

Alphabet își arată sprijinul pentru proiectele cripto

Un nou raport publicat de Blockdata a dezvăluit că Alphabet a investit mai mult în companii cripto și blockchain decât orice altă companie listată la bursă între septembrie 2021 și iunie anul acesta.

Se pare că firma mamă a Google a cheltuit 1,5 miliarde de dolari pentru patru proiecte, în timp ce căuta să își devanseze concurenții. A depășit companii precum BlackRock, Morgan Stanley și Samsung, care au investit împreună aproximativ 3 miliarde de dolari în proiecte. 

Raportul Blockdata a constatat că, din cele 40 de companii publice pe care le-a urmărit, aproximativ 6 miliarde de dolari au intrat într-un total de 61 de start-up-uri din domeniul cripto și blockchain, demonstrând că, în ciuda volatilității recente a prețurilor, tendința pe termen lung este aici pentru a rămâne. 

UE ia în considerare un organism de reglementare axat pe criptoactive

Uniunea Europeană este pe cale să creeze un organism de reglementare nou-nouț care să asigure supravegherea cripto. 

În timp ce criptosfera a fost deja afectată de legislația recentă, cum ar fi regulamentul privind piețele de active cripto (MiCA), se pare că acum va fi creat un organism de reglementare specializat în combaterea spălării banilor (AML), iar furnizorii de cripto vor intra în sfera sa de competență. 

Deși termenele nu au fost încă confirmate (și depind de negocieri), UE pare din ce în ce mai dornică să se concentreze mai mult asupra acestui domeniu inovator.

Ripple și Travelex se asociază pentru a permite efectuarea de plăți cripto-companiilor în Brazilia

Ripple și Travelex Bank colaborează pentru a permite efectuarea de plăți transfrontaliere în Brazilia. On-Demand Liquidity (ODL) de la Ripple va permite clienților Travelex să trimită bani peste granițe instantaneu, cu costuri reduse și fără a fi nevoie să dețină capital prefinanțat pe piața pe care doresc să transfere fondurile. 

Această mișcare consolidează statutul Braziliei de susținător al criptoactivelor, ca urmare a implementării unei reglementări care protejează clienții și încurajează simultan inovația. 

Brazilia este deja un jucător important în domeniul plăților, cu 780 de miliarde de dolari trimiși în fiecare an, astfel încât această ultimă colaborare pare a fi un pas logic, mai ales având în vedere sentimentul de susținere afișat de America Latină la scară mai largă.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...