Criptoactivele se mențin la noile praguri de rezistenta, dar volatilitatea continuă

Date:

Atât bitcoin, cât și ether s-au menținut săptămâna trecută la noile lor niveluri mai ridicate, piața criptoactivelor continuând să dea semne pozitive, în ciuda unei volatilități evidente a prețurilor.

Bitcoin a început săptămâna la peste 23.000 de dolari. Criptoactivul a prezentat o oarecare volatilitate pe parcursul săptămânii, tranzacționându-se joi sub 22.250 de dolari, dar și-a recuperat rapid poziția. O creștere de ultimă oră a făcut ca în această dimineață să urce la peste 24.000 de dolari.

Ether a început săptămâna trecută în jurul valorii de 1.675 de dolari, scăzând sub 1.575 de dolari la începutul săptămânii, dar tranzacționându-se din nou la peste 1.725 de dolari. În această dimineață se tranzacționează în jur de 1.750 dolari. 

Taxele de tranzacție ale Ethereum, la niveluri minime record

În timp ce rețeaua Ethereum se pregătește pentru actualizarea The Merge, taxele de tranzacție se mișcă la niveluri minime record. Comisioanele de tranzacție ale rețelei, cunoscute sub numele de comisioane de „gaz”, au fost la cele mai mici rate din 2020, ceea ce este cu adevărat pozitiv pentru rețea. 

Taxele de tranzactie au devenit una dintre problemele emblematice ale anului 2021 pentru Ethereum și pentru criptomoneda sa conexă ether. Aceste comisioane erau extrem de ridicate, în jur de 40 de dolari pe tranzacție în medie, ceea ce i-a determinat pe unii analiști să spună că rețeaua este grav afectată. Dar scăderea cererii în rețea a redus aceste taxe la nivel normal.

Deși poate fi greu să vedem ceva pozitiv în scăderea prețurilor criptoactivelor, odată cu apropierea The Merge, comisioanele accesibile pot fi un lucru foarte bun. Într-o perioadă de schimbări uriașe pentru rețea, barierele scăzute la intrare sunt esențiale pentru a încuraja noi participanți. 

Bitcoin concurează în mod discret cu Ethereum

În timp ce se pune mult accent pe actualizarea The Merge, precum și pe gama de dApps și alte protocoale de pe blockchain-ul Ethereum, rețeaua Bitcoin Lightning, aflată în creștere, are și ea multe de oferit, potrivit unui raport al Arcane Research

Rețeaua Lightning a Bitcoin este un aspect cu adevărat interesant al unuia dintre cele mai importante criptoactive din lume, un aspect adesea uitat. Studiul realizat de Arcane constată însă că numărul de plăți s-a dublat într-un an de zile pe această rețea, iar valoarea plăților a crescut cu 400% (în dolari). 

Rețeaua Lightning oferă posibilități interesante de a ajuta bitcoin să își sporească dominația la nivel global. Arcane a constatat, de asemenea, că accesul la rețea a explodat în mai puțin de un an, de la aproximativ 100.000 la peste 80 de milioane până în martie 2022. Această extindere a rețelei nu poate fi ignorată pe viitor, chiar și în condițiile în care numărul de blockchains concurente va prolifera.

Un grup parlamentar din Regatul Unit
lansează o anchetă privind criptoactivele

Grupul parlamentar privind activele digitale și cripto (APPG) a lansat o anchetă privind sectorul criptoactivelor din Regatul Unit și dorește să consilieze guvernul cu privire la următorii pași în ce privește criptoactivele în Regatul Unit.

Recent a fost lansat proiectul de lege privind serviciile și piețele financiare, care conține unele prevederi cheie în ceea ce privește domeniul cripto și, în special, stablecoins. Ca atare, este foarte bine să vedem că un grup parlamentar se implică în acest sector și speră să afle mai multe despre modul în care acesta funcționează și despre potențialele sale beneficii. 

Criptoactivele se află într-un moment critic în Regatul Unit în ceea ce privește evoluția sectorului. Măsurile care sprijină inovarea și protecția consumatorilor și investitorilor vor contribui la creșterea încrederii în acest domeniu, permițând în același timp Regatului Unit să rămână un centru de dezvoltare a tehnologiei.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...