THE ENERGY CEO FORUM & AWARDS GALA | a 11-a Ediție • 12 Mai 2022 • 15:00-20:00

Date:

The Diplomat – Bucharest organizează cea de-a 11-a  ediție a evenimentului anual THE ENERGY CEO FORUM & AWARDS GALA într-o ediție specială care va avea loc pe 12 mai la Radisson Blu Hotel în București.

EVENIMENTUL DE MARCĂ DIN SECTORUL ENERGETIC

Începând ca o primire a Premiilor în 2012, Diplomat Media Events a dezvoltat Gala Premiilor pentru sectorul energetic din România într-o platformă mai complexă, cu CEO  FORUM al industriei energetice urmat de  GALA DE PREMII pentru a evidenția performanța firmelor energetice românești, transmise în direct pe platformele online ale eveniment și Diplomatul-București.

ENERGY CEO FORUM & AWARDS GALA – EDIȚIA ANIVERSARĂ 2022 reprezinta o platformă de dialog dedicată liderilor, companiilor și managerilor care acționează în industrie, cu scopul de a sublinia evoluţia și perspectiva sectorului energetic.

CEO FORUM reunește factorii de decizie de la nivel guvernamental și societatea civilă și liderii de afaceri de nivel C din sectorul energetic. Forumul se alătură pe aceeași scenă personalități de rang înalt, experți și cei mai cunoscuți specialiști în domeniu, pentru a discuta unele dintre cele mai presante aspecte ale industriei de astăzi.

Înscrieri la eveniment: https://energy-ceo-forum-awards.thediplomat.ro/

AGENDA  EVENIMENT

15:00-15:45           DESCHIDERE OFICIALA 
15:45 – 17:15    |    CEO FORUM    |   PERSPECTIVA CELOR 11 ANI IN SECTORUL ENERGETIC DIN ROMANIA 
17:15 – 18:15         Networking cocktail & CINA DE GALA 
18:30 – 20:00    |     ROMANIAN ENERGY AWARDS GALA

15:45 – 17:15   |   CEO FORUM
PERSPECTIVA CELOR 11 ANI ÎN SECTORUL ENERGETIC DIN ROMÂNIA

PANEL

CORINA POPESCU, CEO, ELECTRICA
GABRIEL ANDRONACHE, Președinte Directorat, CNTEE TRANSELECTRICA SA 
ONDREJ SAFAR, Country Manager, CEZ Group Romania
VOLKER RAFFEL_CEO E.ON
CORNELIU BODEA, CEO ADREM
ANCA MIHAILESCU, Head of Energy Practice Romania, NOERR 
BOGDAN BADEA, Presedinte, Directorat HIDROELECTRICA 
MIHAI DRAGHICI, Director, Business Consulting, EY ROMANIA 
CĂTĂLIN NIȚĂ, Director Executiv, FPPG – Federatia Patronală Petrol și Gaze
RADU DUDĂU, Director, ENERGY POLICY GROUP 

AUTORITĂȚI SI FACTORI DE REGLEMENTARE ÎN 2022 

Sectorul energetic, puternic reglementat, are nevoie de o arhitectură si structura clară, pe termen lung, care să încurajeze, de asemenea, investițiile de-a lungul întregului lanț al energiei electrice, inclusiv sursele regenerabile și interconectarea rețelelor, piețe eficiente pentru comerțul cu energie electrică, echilibrarea sistemului și răspunsul eficient la cerere. Guvernele, factorii de decizie, autoritățile de reglementare a pieței, instituțiile publice și liderii de opinie cheie sunt principalii facilitatori și inițiatori ai transformării energetice. Toate acestea în contextul extrem de problematic actual. 

  • Evoluția sectorului energetic în România în actualul context geopolitic
  • Principalele resurse energetice: valorificarea resurselor actuale. Așteptările și potențialul resurselor energetice din România
  • Impactul PLANULUI DE ACȚIUNE AL COMISIEI UE asupra transformării digitale în sectorului energetic din România 

ABORDAREA EFICIENTĂ A ENERGIEI VERDE vs. CEREREA ÎN CREȘTERE pentru ENERGIE | RESURSE TRADIȚIONALE 

Soluțiile de energie verde, inclusiv sursele regenerabile, se extind rapid, dar se pare că ele încă rămân în urmă și nu sunt suficiente pentru a satisface revenirea puternică a cererii globale de energie electrică. Această situație are ca rezultat o creștere bruscă a utilizării energiei pe bază de cărbune care riscă să împingă emisiile de dioxid de carbon din sectorul energiei electrice la niveluri record, se arată într-un raport al Agenției Internaționale pentru Energie. Soluțiile de energie curată fac parte din obiectivele UE și din Pactul ecologic european, iar alternativa nu este o opțiune.

  • Abordarea principalelor aspecte în politicile de decarbonizare din România 
  • Domenii și industrii critice pentru a atinge obiectivele de sustenabilitate si protejare a mediului
  • Strategia României privind tranziția la energie curată
  • Abordarea nevoii tot mai mari de stocuri de energie în actualul context geopolitic: soluții și abordare posibile

CERCETARE ȘI INOVAȚIE, PRINTRE PRIORITĂȚI 
ÎN TRANSFORMAREA ENERGETICA 

Lumea se transformă continuu, către o abordare tehnologică complet integrată și își reconsideră în mod fundamental bazele de resurse energetice. Este o lume în care chiar și fundamentele cererii și ofertei se schimbă, în special pe partea cererii, deoarece noile tehnologii permit utilizarea energiei în moduri mai eficiente și permit noi servicii energetice, cum ar fi vehiculele electrice și rețelele inteligente. Companiile și instituțiile publice trebuie să impulsioneze și să permită implementarea de soluții inovatoare și investiții sporite dincolo de partea de producție și către întregul lanț valoric energetic.

  • Rolul cercetării și dezvoltării în energie. Inovații, obiective și implementări actuale 
  • Principalele abordări ale transformării digitale în energie
  • În ce segmente de business sau operațiuni vedem cele mai dese implementări și inovații din R&D? 
  • Cum sta România în ceea ce privește domeniul cercetării în România? Ce îmbunătățiri se pot aduce pentru a valorifica cat mai mult acest segment? 

TRANZIȚIA CĂTRE ENERGIE VERDE:
DECARBONIZAREA, DESCENTRALIZAREA ȘI DIGITALIZAREA

Piața energiei se confruntă deja cu o schimbare majoră determinată de obiectivul sectorului de a atinge emisii zero și de necesitatea ca rețelele de distribuție să devină complet digitale cu management în timp real. Întregul sistem și rețelele de energie trebuie să fie pregătite pentru acest gen de schimbare, pornind de la capacitățile existente și până la rețeaua de transport și distribuție pentru a putea absorbi noile capacități. Tranziția energetică înseamnă transformarea întregului sector prin implementarea unor sisteme interconectate cu scopul final al unui management eficient și în timp real al fluxului de energie. Și toate acestea pun în perspectiva confruntării cu evenimentele de mediu declanșate în mod repetat și imprevizibil de schimbările climatice. 

Actualizări și evoluție în România privind atingerea obiectivelor ecologice
• Echilibrarea eficientă a tehnologiilor tradiționale cu tehnologiile inteligente
• Abordarea amenințărilor la adresa securității cibernetice într-un sector strategic

SOLUȚII ENERGETICE CENTRATE PE CLIENT

În mediul actual dinamic al tehnologiei rapide și al schimbărilor rapide ale comportamentului clienților, centrarea pe client este esențială pentru a obține o înțelegere profundă a unei baze de consumatori din ce în ce mai diverse. Având în vedere evoluția de anul trecut către piața liberă a energiei din România și tendința de schimbare în creștere a consumatorilor, furnizorii și comercianții de pe piața de energie trebuie să își eficientizeze maniera de atragere și retenție a clienților. Actorii din sectorul energetic trebuie să îmbrățișeze noul etos prin dezvoltarea unui model de jos în sus bazat pe date pentru a înțelege modelele și nevoile actuale de utilizare a energiei ale clienților.

• Impactul tehnologiilor moderne asupra consumatorilor și furnizorilor de servicii energetice
• Este sectorul energetic un sector centrat pe client? Cum să îmbunătățim operațiunile de afaceri la acest nivel?
• Ce soluții centrate pe client sunt cele mai utilizate de furnizorii și distribuitorii de energie?
• Problemele majore cu care se confruntă companiile de distribuție a energiei electrice atunci când vine vorba de serviciul clienți

 

18:30 – 20:00   |   THE ENERGY CEO FORUM & AWARDS GALA

Gala Premiilor în Energie, ajunsă la cel de-al 11-lea an, este un eveniment de elită și o platformă pentru a recunoașterea, recompensarea și celebrarea performantei companiilor, proiectelor și specialiștilor din domeniul energetic din România pentru 24 de categorii. Bazată pe informații cercetate cu rigurozitate și pe un juriu format din nume importante din mediul de afaceri, guvernamental și academic, Gala s-a impus ca un eveniment de marca în calendarul dedicat evenimentelor din domeniul energetic din România. 

JURIU

ZOLTAN NAGY, Vice-Presedinte,  ANRE
VALERIU BINIG, Director, Regulatory and Antitrust, Enel
RADU DUDAU, Director,  Energy Policy Group
SILVIA VLASCEANU, Director Executiv HENRO
ILINCA PANDELE, Senior Consultant & Team Leader Green Tech & Sustainable Development, AHK Romania 
Prof. Dr. GEORGE DARIE, Polytechnic Univ. Bucharest, Dept. of Power Production and Usage, Membru Board of Directors, ICME ECAB S.A.
DANIELA DARABAN, Director Executiv ACUE


Evenimentul va fi transmis LIVE pe site-ul web THE DIPLOMAT – BUCHAREST, pe rețelele de socializare și pe paginile partenerilor evenimentului. 

PARTENERI GOLD: EY Romania, Tinmar, INFORM, Noerr, Romgaz, E-ON

PARTENERI: Engie, Transelectrica, CEZ Group, FPPG – Federatia Patronală Petrol și Gaze, Nuclearelectrica 

INSTITUTII PARTENERE: World Energy Council, BRCC- Camera de Comert Romano-Britanica, AHK Romania, BEROCC – Camera de Comert Romano-Belgiana, HENRO – Asociatia Producatorilor de Energie Electrica, ACUE – Federatia Patronala a Asociatiilor Companiilor de Utilitati, ADAA – Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Lovering & Partners Business Performance Consultants, HIM Public Affairs, SCS, Wave 

PARTENERI MEDIA: Automotive Today, Outsourcing Today, Financial Intelligence, Economistul, Romania Durabila, Club Economic, Ziarul Bursa

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...