Top 5 îngrijorări ale românilor privind siguranța rutieră a copiilor

Date:

 

Neatenția șoferilor și lipsa de prevenție (41%), precum și traversarea prin loc nepermis (24%) sunt cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranța rutieră a copiilor, arată rezultatele celei mai noi ediții a Barometrului UNSAR-IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România

Totodată, neatenția copilului sau lipsa de asigurare la traversare reprezintă principala îngrijorare pentru 13% dintre românii care au participat la cercetare, un procent identic fiind înregistrat și pentru lipsa semafoarelor. Nerespectarea semnelor de circulație de către șoferi completează topul celor 5 motive de îngrijorare în ceea ce privește siguranța rutieră a copiilor.

La nivelul UE, România are cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere, respectiv 93 de decese la un milion de locuitori în 2021. Potrivit datelor făcute publice de Poliția Română, în 2021, peste 2.000 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere pe șoselele din România, deoarece nu au fost protejați cu sisteme de siguranță auto. Dintre cei 142 de copii care au decedat anul trecut în accidente rutiere, 105 nu erau asigurați cu mijloace de siguranță rutieră în mașină (scaun auto sau centură de siguranță).

„Îngrijorările părinților cu privire la siguranța rutieră a copiilor sunt extrem de întemeiate dacă luăm în calcul aceste cifre cu un puternic impact uman și emoțional. De aceea, este esențial pentru părinți, dar și pentru copii să cunoască conceptul de siguranță rutieră și să conștientizeze importanța luării acelor măsuri de siguranță care ne protejează în spațiul rutier, indiferent că suntem pietoni, șoferi sau pasageri într-un autovehicul”, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

Siguranța rutieră reprezintă una dintre temele de maximă importanță pentru industria de asigurări. Prin campaniile de comunicare din seria #ATENTinTRAFIC, UNSAR contribuie la o mai bună conștientizare a riscului de accident în rândul șoferilor și la nevoia de a-i proteja pe cei dragi în trafic, prin luarea de măsuri de siguranță, dar și prin încheierea de polițe de asigurare. 

„Siguranța în trafic trebuie să fie principala noastră preocupare atunci când suntem la volan, mai ales atunci când printre pasageri se numără și copii. Ca părinți, trebuie să conștientizăm că scaunul auto pentru copii este principalul dispozitiv capabil să ofere siguranță în cazul producerii unui accident”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR.


Barometrul UNSAR- IRES a fost realizat în mai 2022, pe un eșantion format din 1.000 respondenți cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ±3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...