Topului Naţional al Firmelor Private din România, ediţia 27

Date:

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat ediţia 27 a Topului Naţional al Firmelor Private din România, cel mai mare eveniment de recunoaștere a performanţei meritelor antreprenoriale din ţara noastră (foto CNIPMMR). Au fost premiate aproximativ 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel naţional, în clasamentul naţional pe domenii de activitate conform codului CAEN și în clasamentul județean. Criteriile de evaluare au fost: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri, profit brut. În premieră, a fost acordat premiul special Antreprenor pentru România, laureaţi fiind Oana Gheorghiu – fondatoare, împreună cu Carmen Uscatu, a  Asociației Dăruiește Viața; Ivan Patzaichin – antreprenor social, organizator al Rowmania; Ştefan Mandachi – CEO al Mandachi Industry SRL.

Adresându-se premianţilor, tuturor participanţilor, președintele României Klaus Werner Iohannis a spus: „Întreprinzătorii de succes sunt actori implicați, conectați la nevoile societății și hotărâți să reușească. Mă bucură faptul că și în România se dezvoltă comunități de interese publice și private, oameni profesioniști, antreprenori de succes care investesc nu doar în producția de bunuri și servicii, ci și în domeniul social, în bunăstarea comunităților în care activează. Proiectele de antreprenoriat social reprezintă inițiativele și angajamentul oamenilor cărora le pasă de ceilalți, ca răspuns la promisiunile deșarte și la inerția politicienilor social-democrați, cărora, în realitate, nu le pasă de nevoile societății. Când autoritățile eșuează, oamenii buni se mobilizează”.

La rândul său, prim-ministrul Guvernului României, Ludovic Orban, a subliniat: „Vă garantez că Guvernul este pro-bussines și va susține întreprinzătorii care în acest moment au nevoie de autorități cu care să poată construi. Deficitul bugetar este mai mare decât cel declarat, fiind menținut sub 3% pe spatele firmelor și, de asemenea, sunt întârzieri mari de până la 90 de zile la rambursarile din TVA. În viitorul apropiat, voi constitui un Consiliu Consultativ cu mediul de afaceri care va asigura dialogul pentru

inițiativele Guvernului, nu ca act formal, ci ca dialog calitativ, prima măsură urmând să vizeze reducerea birocrației, identificarea blocajelor și fluidizarea procedurilor.”

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, a prezentat cinci priorități considerate din perspectiva IMM-urilor ca stringente în contextul economic la zi şi în perspectivă: „1. Debirocratizarea, pentru simplificarea vieții IMM-urilor; 2. Identificarea unui mecanism profesionist pentru stabilirea salariului minim care să crească pe criterii obiective; 3. Întoarcerea românilor plecați pentru profesionalizarea și asigurarea forței de muncă; 4. Tech-Digitalizare; 5. Menținerea tinerilor absolvenți în țară.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...