Trafic aerian record pe cele două aeroporturi din București

Date:

Cele două mari aeroporturi din București, Henri Coandă și Băneasa, au înregistrat, în anul 2016, un număr record de 11 milioane de pasageri și 120.700 de aterizări și decolări, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), emis miercuri.

La categoria aeroporturilor cu 5-10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă a avut o creștere anuală de 18,3% a traficului aerian în 2016, ocupând al patrulea loc la această categorie la nivel european.

La categoria sub cinci milioane de pasageri anual în anul 2016, se află Aeroportul Băneasa(cu o creștere de 121,8% a traficului aerian), ocupând al treilea loc după Oradea și Iași.

Dinamica numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe lângă acest fapt, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o expansiune masivă  a numărului de mişcări de aeronave, depășind şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 11,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, potrivit companiei (CNAB).

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

De zece ori, angajator de zece: JTI România

JTI este Top Employer (Angajator de Top) pentru al...

Ce trebuie să faci dacă ai primit o notificare de la ANAF cu privire la veniturile obținute din străinătate?

  Stela Andrei, Partener, Impozit pe venit şi contribuţii sociale,...