Transelectrica – prezență marcantă la cel mai important eveniment global în domeniul sistemelor energetice – Conferința CIGRE Paris 2022

Date:

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice  Transelectrica SA a fost reprezentată săptămâna trecută, în perioada 28 august – 2  septembrie 2022, atât la nivel de experți, cât și la nivel de lideri, la unul dintre cele mai  semnificative evenimente internaționale din domeniul rețelelor de înaltă tensiune – 

Conferința CIGRE Paris, ajunsă la cea de-a 49-a sesiune.  

Evenimentul a reunit reprezentanți relevanți în comunitatea internațională a specialiștilor în  energie, având participarea a peste 3800 de delegați din aproximativ 100 de țări. În acest  sens, actualitatea, dar și tendințele viitoare ale sectorului energetic au fost discutate și  analizate pe parcursul unei săptămâni active de dezbateri și prezentări ale unor lucrări  complexe de specialitate. Activitatea conferinței a fost una intensă, derulată prin peste 400  de prezentări științifice, peste 50 de seminare, workshop-uri și tutoriale pe teme actuale din  energie, 160 de ședințe ale grupurilor de lucru și 30 de ședințe ale comitetelor de studii, care  prin cele 16 arii de interes au acoperit toate domeniile sectorului energetic. De asemenea,  evenimentul a găzduit cea mai mare expoziție din profil pentru prezentarea echipamentelor,  tehnologiilor și soluțiilor tehnice de ultimă oră.  

Transelectrica a fost prezentă activ la majoritatea forumurilor și tutorialelor organizate în  cadrul Conferinței, prin intervențiile unei echipe de energeticieni specialiști, care au susținut  lucrări, au participat la sesiunile de dezbateri și au împărtășit idei și experiențe profesionale cu experți tehnici din întreaga lume. 

De asemenea, Compania a fost reprezentată la nivel de management, prin participarea  domnului Florin Cristian TĂTARU, membru al Directoratului, respectiv a membrilor Consiliului  de Supraveghere, domnul Cătălin-Andrei DASCĂL – Președinte, domnul Costin Mihai PĂUN  și domnul Virgil ORLANDEA.  

Conducerea Transelectrica a luat parte la ceremonia oficială de deschidere, precum și la  CEO Forum, eveniment organizat în contextul lucrărilor Conferinței CIGRE 2022 și adresat  liderilor, cu scopul de a permite dezbateri la cel mai înalt nivel pe tema actualelor provocări  ale tranziției energetice la nivel global. În marja lucrărilor Conferinței, echipa de management  a Transelectrica a avut o întrevedere oficială cu delegația ENTSO-E condusă de  Președintele Asociației, domnul Hervé LAFFAYE, precum și o întâlnire cu reprezentanții  RTE International pe teme legate de implementarea noilor tehnologii în contextul procesului  de transformare a sectorului energetic european.

Transelectrica este membru colectiv al Comitetului Național Român (CNR-CIGRE), fiind  afiliată printr-un parteneriat de tradiție, care continuă o colaborare de peste 15 ani. În  prezent, Compania are un număr de 68 membri în cadrul CNR-CIGRE, iar 60 dintre aceștia  sunt și membri CIGRE Paris. Cu ocazia Conferinței de la Paris, a fost reales în funcția de  membru al Steering Committee (Comitetul de Conducere) domnul Ciprian Diaconu,  președinte al CNR-CIGRE, director al Direcției OMEPA din cadrul Transelectrica. 

Conferința Internațională CIGRE Paris a fost un cadru ideal și necesar de dezbatere și  discuție în ceea ce privește viitorul sectorului energetic, evoluția și dezvoltarea tehnologiilor  în domeniul rețelelor de înaltă tensiune pentru companiile de profil la nivel mondial.  Participarea Transelectrica la CIGRE Paris 2022 s-a concretizat printr-un set de concluzii  esențiale în orientarea viziunii Companiei în dinamica actualului context din energie. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Prelungirea plafonării primelor RCA nu este un „medicament minune”

Industria de asigurări a luat nota cu profunda...

Digitalizarea raportărilor fiscale – etapele anului 2024. Ce schimbări apar la e-Factura?

de Victoria Dobre, Senior Manager și Ștefan Machidon,...

Costul proprietății – mai scump din 2025 pentru toți. De ce și cum?

de Alex Milcev, Partener, liderul departamentului Asistență fiscală și...

Criza energetică a Europei a fost învinsă în primul rând datorită, reducerii voluntare a consumului de energie 

În februarie 2024 Comisia Europeană a recomandat statelor membre...