Un nou hub al EIT Urban Mobility lansat în România pentru a sprijini inovatorii din domeniul mobilității urbane

Date:

Începând cu octombrie 2021, ICEBERG lansează un Hub în România susținut de EIT Urban Mobility, împreună cu partenerii săi, Spherik Accelerator și Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România.

Hub în România susținut de EIT Urban Mobility

Prin reprezentarea EIT Urban Mobility, care este o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene în România, scopul nostru este de a construi un ecosistem de inovație care să reunească stakeholderi relevanți din mediul academic, de cercetare și afaceri, alături de orașe, având ambiția de a crea impact în domeniul mobilității urbane. Cu hub-ul nostru național, căutăm să valorificăm inovațiile de mobilitate urbană care să răspundă provocărilor curente ale orașelor, conectându-le și implicându-le în activitățile hub-ului. Scopul principal al hub-ului este de a oferi în cele din urmă cunoștințe, parteneri și acces la finanțare, noi proiecte, inițiative și alte oportunități.

„Lucrăm la coagularea și creșterea ecosistemului de inovare al EIT Urban Mobility în România, facilitând participarea inovatorilor, a factorilor de decizie politică și a altor părți interesate din țară la schimburile de know-how ale comunităților de cunoaștere ale Institutului European de Inovare și Tehnologie și la apelurile de finanțare”, Ionuț Țața, CEO Iceberg.

Am identificat un număr tot mai mare de start-up-uri și inovatori din Europa Centrală și de Est care prezintă noi produse, servicii sau modele de afaceri care vizează rezolvarea provocărilor legate de mobilitate în comunitățile din care fac parte. Din păcate, startup-urile locale ajung rar să colaboreze cu administrațiile publice din regiune, prin urmare, noul EIT Urban Mobility Romania Hub își propune să creeze punți de legătură în ecosistemul de inovare, prin:

  1. Interconectarea inovatorilor locali cu părțile interesate relevante.
  2. Crearea unui spațiu comun pentru jucătorii locali în vederea identificării provocărilor specifice de mobilitate urbană ale orașelor, definirea și structurarea provocărilor reale legate de mobilitate.
  3. Facilitarea transferului de know-how ca răspuns la nevoile companiilor (start-up-uri, IMM-uri și companii mari) și să le sprijine pentru a-și materializa ideile inovatoare, oferind acces la comunități europene, oportunități de finanțare și activități educaționale, cum ar fi instruiri privind antreprenoriatul.
  4. Oferirea contextului necesar pentru a testa și valida inovațiile în condiții reale.

Impactul general este, pe de o parte, legat de accesul transfrontalier la ecosisteme, laboratoare vii, centre de cercetare și de cunoaștere și altele și, pe de altă parte, de conectarea municipalităților și a marilor companii cu provocările orașelor de mobilitate, cu inovatori și start-up-uri din întreaga Europă. EIT Urban Mobility Romania Hub va avea birouri reprezentative în București, Brașov și Cluj.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate