UniCredit Consumer Financing relansează creditarea pentru electronice si electrocasnice eficiente energetic pentru clienții persoane fizice

Date:


UniCredit Consumer Financing relansează oferta de finanțare Creditul Verde fără ipotecă, venind în întâmpinarea clienților persoane fizice interesați să achiziționeze electronice, electrocasnice, aparatură, echipamente sau materiale performante din punct de vedere energetic pentru casă, cu o dobândă anuală fixă începând de la 5,99% pe an, în funcție de pachetul de opțiuni ales de client la încheierea contractului. Oferta completă și condițiile detaliate sunt disponibile pe site-ul www.ucfin.ro.  

Totodată, clienții pot alege să semneze documentația de credit și electronic, folosind o semnătură electronică calificată, atât pe tabletă, în sucursalele UniCredit Bank, cât și prin aplicația Mobile Banking de la UniCredit Bank, beneficiind astfel de avantaje de timp și comoditate prin comparație cu situația în care optează pentru semnătura olografă.

Sorin Drăgulin, CEO UniCredit Consumer Financing: „Prin Creditul Verde fără ipotecă se pot contracta până la 100.000 de lei, cu o dobândă redusă cu 2 puncte procentuale față de dobânzile noastre standard la creditele de realizări personale, la care se adaugă un punct procentual reducere suplimentară a costului pentru clienții care aleg să semneze electronic și încă un punct procentual reducere suplimentară a costului pentru clienții care aleg sa achiziționeze și un Card de Credit oferit de UniCredit Consumer Financing. Este modul în care vrem să răspundem nevoilor actuale ale societății în care trăim, încurajând un comportament eficient pentru mediu și, totodată, digitalizarea relației cu banca și utilizarea canalelor de interacțiune alternative”. 

Lista produselor eligibile, care îndeplinesc standardele de performanță tehnică ridicate, definite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), poate fi consultată pe https://ebrdgeff.com/romania/ro/geff-romania-technical-eligibility/. În această categorie sunt incluse și aparate electrocasnice precum aparate de aer condiționat sau combine frigorifice eficiente energetic, sisteme de iluminare cu LED, centrale termice pe biomasă sau pe gaz, ferestre și uși eficiente energetic cu valoarea U≤1,3 W/m2K p și multe altele.

Facilitatea din România, în contextul căreia UniCredit Consumer Financing oferă această finanțare, este un produs al BERD, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cooperare cu Green Economy Financing Facility (GEFF), Fondul Global de Mediu și TaiwanICDF, Fondul Internațional de Cooperare și Dezvoltare din Taiwan.

De exemplu, pentru un Credit Verde fără ipotecă oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. în valoare de 80.000 lei, pe 60 de luni, cu asigurare de viață / fără asigurare de viață atașată, cu semnarea electronică calificată a documentației și achiziția unui card de credit UniCreditCard Premium sau Principal: rata dobânzii anuală fixă este de 5,99% / 7,99% și valoarea ratei lunare este 1.678,68 lei (pentru rate egale, incluzând și costul asigurării de viață) / 1.637,10 lei (pentru rate egale), valoarea totală plătibilă este de 101.200,54 lei / 98.705,79 lei, DAE 10,11% / 8,94%. Creditul nu are comision de administrare, clientul având de achitat un comision de analiză a dosarului de 300 de lei doar în cazul aprobării creditului (eșalonat pe durata creditului, în plăți lunare), comision lunar de administrare a contului curent deschis la UniCredit Bank de 8 lei (pentru exemplul de calcul reprezentativ și ipoteza de calcul DAE prezentate a fost luat în considerare comisionul de administrare cont curent care nu face parte dintr-un pachet de servicii multiple oferite de UniCredit Bank*).  

Produsul de asigurare de viață cu prima finanțată de împrumutator sau cu prima lunară este emis de Generali România Asigurare Reasigurare SA prin intermediul UniCredit Consumer Financing IFN SA, în calitate de agent de asigurare auxiliar înregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiară cu numărul RAJ-502078.

Exemplu reprezentativ pentru un card de credit UniCreditCard Principal/Premium, achiziționat cu o limită de credit de 5.367 lei, perioadă de creditare de 3 ani (36 luni), având o dobândă fixă de 26,99%/an pentru sumele din limita de credit utilizate la ATM și 24,99%/an pentru sumele utilizate la comercianți, suma lunară de plată (pentru rate egale) este de 313,71 lei / 458,74 lei, valoarea totală plătibilă 7.630,18 lei / 7.887,45 lei, iar DAE este de 31,33% / 39,27%. DAE este calculată conform prevederilor legale în vigoare și cuprinde dobânda anuală fixă, comisionul anual de furnizare card de credit – administrare instrument de plată de 39 lei / 200 lei și comisionul utilizare ATM național sau internațional, în afara Grupului UniCredit, în valoare de 2% + 4 lei. Se consideră că valoarea liniei de credit se retrage integral, 40% în numerar la ATM și 60% prin plăți la comercianți, la data acordării, și nu se efectuează nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare.

Produsele de card de credit și asigurare de viață sunt opționale, clientul putând aplica pentru un produs de credit fără achiziționarea unui card de credit sau a unei asigurări de viață, în condiții de costuri diferite. 

Creditul Verde fără ipotecă și cardul de credit UniCreditCard sunt produse oferite de UniCredit Consumer Financing prin UniCredit Bank, intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing

*Pentru acordarea Creditului Verde fără ipotecă trebuie încheiat un contract de cont curent cu UniCredit Bank, în cazul în care clientul nu are deja un cont curent curent deschis la UniCredit Bank. Alegerea pachetului de servicii de cont curent este exclusiv opțiunea Clientului, iar costul aferent contului curent este suportat de client și perceput de către UniCredit Bank, conform documentelor semnate între client și banca și este cel afișat în Lista de Comisioane și Dobânzi Clienți Persoane Fizice ce poate fi regăsită pe www.unicredit.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Scrisoare deschisă către Prim-Ministru al României! Sistemul public de sănătate, încotro? 

Dr. Liana Laurenţia Manolache,Medic cu practică independentă în serviciul...

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...