Universitatea din București, în topul mondial al angajabilității absolvenților

Date:

Universitatea din București își confirmă buna inserție a absolvenților pe piața muncii și strânsa colaborare cu mediul de afaceri, clasându-se pentru al treilea an consecutiv în top 500 la nivel mondial în QS Graduate Employability Rankings, de data aceasta, ediția 2022, fiind singura universitate românească prezentă în top. Din perspectiva realizatorilor topului, studenții UB sunt „printre persoanele cele mai inovatoare, creative și cu un crescut spirit antreprenorial […], motivate de dorința de a schimba lumea”.

La indicatorul „Alumni Outcomes”, Universitatea din București ocupă locul 191 mondial. Locuri remarcabile sunt ocupate și la indicatorii parteneriatele cu angajatorii (201+), relația angajator-student (201+), angajabilitatea absolvenților (201+) și reputația angajatorului (301+).

Clasamentul publicat pe 23 septembrie 2021 analizează performanțele a aproximativ 800 de universități, luând în considerare răspunsurile a peste 75.000 de angajatori și conexiunile a peste 170.000 de absolvenți cu angajatorii, precum și analizarea a peste 40.800 de diplome și afilieri a 29.000 de persoane cu performanțe înalte și a peste 310.000 de parteneriate concretizate în inserția pe piața muncii a absolvenților. Ponderile indicatorilor luați în calcul sunt: reputația angajatorului (30%), performanțele absolvenților (25%), parteneriatele cu angajatorii (25%), relația angajator-student (10%), rata angajabilității absolvenților (10%).

În clasamentul general Quacuarelly Symonds World University Rankings (QS) 2022, cel mai cunoscut ranking global al universităților în funcție de domeniile de studiu și cercetare, Universitatea din București are, alături de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și de Universitatea de Vest din Timișoara, cele mai bune performanțe la nivelul sistemului de învățământ superior românesc. Clasamentul analizează performanțele a peste 1.000 de universități din întreaga lume, având în vedere șase dimensiuni: reputația academică, reputația de angajator, numărul de studenți, numărul de citări pentru facultăți, facultăți internaționale și studenți internaționali.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu și lung

Efectele crizelor actuale se vor vedea pe termen mediu...

Cel mai lung festival neoficial, în rețeaua NEPI Rockcastle

Compania NEPI Rockcastle organizează cel mai lung festival neoficial...

Spațiu extins pentru Leroy Merlin Craiova în Electroputere Parc 

  Retailer-ul Leroy Merlin, specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit,...