Vestra susține un eveniment cultural de excepție

Date:

Compania Vestra susține inițiativele care promovează arta și cultura în comunitate: pentru al doilea an consecutiv este sponsor principal al CellEAST Festival, primul festival de violoncele din România, caracterizat ca „un eveniment de excepție care celebrează arta și aduce muzica de violoncel în prim plan. Ediția din acest an a festivalului se desfășoară în perioada 26 mai-4 iunie 2023, în București și Timișoara”.

Vlad Iftime, Managing Partner Vestra: „Muzica clasică are puterea de a ne îmbogăți viața, iar CellEAST Festival oferă publicului ocazia de a descoperi fascinanta lume a violoncelului. Ne dorim ca CellEAST să devină un eveniment tradițional în România și suntem încântați să contribuim la crearea unei experiențe de neuitat pentru toți iubitorii de muzică de violoncel. Ediția a doua a festivalului promite să fie una de excepție, având invitați virtuoși ai violoncelului care evoluează în cele mai importante săli de concerte din lume, așa că pregătiți-vă să vă lăsați purtați de sunetele fermecătoare ale acestui instrument minunat.”

Organizatorii anunță că festivalul din acest an „aduce în fața publicului din România 17 violonceliști de talie internațională, ale căror performanțe remarcabile și experiența vastă vor fi prezentate în concerte memorabile în București și Timișoara. Anul acesta, spectatorii sunt așteptați nu doar în sălile clasice de concerte, Sala Radio și Ateneul Național, ci și în locații neconvenționale, precum Bastionul Theresia și Centrul Reformat Noul Mileniu din Timișoara, Biserica Italiană, Casa de Licitații Artmark, Cărturești Carusel sau Club Control din București.

Alături de programele concertistice, CellEAST Festival 2023 va găzdui două masterclass-uri: CelloVerse și MiniCellos. Aceste programe educaționale sunt o oportunitate unică de a învăța de la cei mai buni profesori din domeniu, fiind dedicate atât instrumentiștilor avansați, cât și celor aflați la început de drum, și vor fi susținute la Universitatea Națională de Muzică din București”.

Răzvan Suma, solist concertist al Orchestrelor Radio: „Evoluțiile violonceliștilor sunt deseori asemănătoare, iar în ceea ce privește acesta este motivul organizarea de evenimente relaționate cu violoncelul, aproape identice. Poate pentru care nivelul tinerilor violonceliști a crescut enorm în ultimii ani. Dacă analizăm modelele de festivaluri de violoncele, observăm pregnanța laturii pedagogice și concentrarea către aceasta. De asemenea, comunitățile generate sunt extrem de unite, generații la rând. CellEAST Festival se vrea un pol de influență în Europa, stabilind un standard foarte înalt după prima ediție. Am speranța că vom reuși să menținem acest nivel și să analizăm beneficiile artistico-educaționale peste cel puțin zece ani, iar numele festivalului CellEAST să fie cunoscut în toată lumea.”

Artiștii invitați să concerteze la CellEAST Festival 2023 sunt Bruno Cocset – Franța, László Fenyö – Ungaria, Attila Pasztor – Austria, Denis Severin – Ucraina și românii – Răzvan Suma, Marin Cazacu, Ani Marie Paladi, Mihail Jojatu, Mihai Marica, Valentin Răduțiu, Adrian Mantu, Ella Bokor, Ștefan Cazacu, Teodora Atanasova, Mircea Marian, Octavian Lup. Invitați speciali  – pianista Tatiana Korsunskaya, violoncelistul Nick Photinos, violonista Maria Marica, artistul vizual Mihai Cucu și artistul multisenzorial Mario Josim.

Pentru mai multe informații despre festival și programul evenimentelor vă invităm să vizitați site-ul oficial: www.celleast.ro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...