Vizita noului ambasador al Tunisiei în România la Camera de Comerț și Industrie București

Date:

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), Iuliu Stocklosa, s-a întâlnit cu ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Tunisiene în România, Sami Nagga, cu prilejul primei sale vizite la CCIB, însoțit de secretarul politic în cadrul misiunii diplomatice tunisiene Marouane Ben Nasr. Din partea CCIB au participat Gabriela Iftene, director executiv, coordonatorul Serviciului Relații Internaționale, Mircea Toader și Răzvan Hoinaru, colaborator al Camerei bucureștene.

CCIB informează că, „după o scurtă prezentare a activității CCIB și a locului pe care îl deține în sistemul cameral românesc, președintele Stocklosa a evocat bunele relații avute cu ambasada Tunisiei, concretizate prin organizarea în comun de evenimente promoționale: „Republica Tunisiană este un important partener economic și comercial al României pe continentul African, ceea ce se regăsește și în Strategia CCIB pentru această relație prin cele 5 Acorduri de cooperare economică încheiate cu Camere de Comerț și Industrie regionale din Tunisia (Sfax, Tunis, Bizerte, Sousse și Gafsa), din care cel cu Camera de Comerț și Industrie Tunis a fost actualizat la 13 iunie 2023 cu prilejul vizitei președintelui acestei camere la București.” 

După cum subliniază, de asemenea, CCIB, „la rândul său E.S. ambasadorul Sami Nagga și-a exprimat dorința de a continua buna colaborare cu CCIB pentru o mai bună cunoaștere a potențialului economic și a oportunităților de afaceri de către firmele din cele două țări. Multumind pentru primire și posibilitatea de a vizita Palatul CCIB, ambasadorul Sami Nagga a exprimat disponibilitatea misiunii diplomatice tunisiene de a fi partenera CCIB în organizarea unui eveniment din seria Ziua Oportunităților de Afaceri dedicată promovării și dezvoltării relațiilor comerciale și economice româno-tunisiene”. 

CCIB reamintește că, „la 30 noiembrie 2023, date disponibile, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat 255 milioane USD, din care livrările românești 158 mil. USD, iar intrările de mărfuri din Tunisia au însumat  97 mil. USD. Tunisia  ocupa locul 4 atât în topul țărilor de destinație din Africa a mărfurilor românești cât și între statele africane, furnizoare de produse în țara noastră”.

Foto: CCIB

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...

Crește contrabanda cu țigarete

Piața neagră a țigaretelor crește în martie 2024 până...