Microsoft scumpește tabletele în Marea Britanie

Date:

Microsoft a majorat prețul tabletelor Surface și Surface Book în Marea Britanie, cu mai mult de 15%, sau până la 400 lire sterline, pentru cele mai scumpe modele, din cauza scăderii lirei sterline post-referendumul Brexit. Majorarea vine în urma mișcărilor similare ale Sonos și Apple, care au crescut prețurile pentru computere, boxe și aplicații cu până la 25%, corelând cursul lirei cu cel al dolarului, informează publicația britanică The Guardian.

Totodată compania americană a anunțat încă din luna octombrie a anului trecut că va fi forțată să mărească tarifele serviciilor sale de enterprise software și cloud din aceeași cauză.
Microsoft este de așteptat să lanseze în curând o nouă versiune mai compactă din seria Surface Book Pro optimizată pentru Windows 10 . Rămâne de văzut dacă aceasta va fi mai scumpă decât versiunea anterioară. Amazon, unul dintre cei mai mari concurenți ai serviciilor cloud Microsoft, a mărit de asemenea prețurile Amazon Web Services ca urmare a deprecierii lirei sterline.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Pădurea de Miere Nestlé, extinsă printr-o campanie națională cu premii 

NESCAFÉ® anunță că „premiază în această toamnă consumatorii printr-o...

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare!

În momentul în care merg la supermarket, mulți dintre...

ING – numărul clienților, creditarea și economisirea, în creștere pe semestrul întâi 2023

ING Bank România anunță că pe semestrul întâi din...