Marile companii prelungesc birocrația proceselor de recrutare, în timp ce piața devine din ce în ce mai dinamică și favorabilă angajaților: 44% dintre candidați refuză prima ofertă de angajare

Date:

4 luni (!) până primești oferta de angajare. Față de anul 2021, când decizia internă în cadrul companiilor din România privind recrutarea unui candidat pentru o poziție de middle management se realiza într-un termen mediu de aproximativ
3 luni, în 2022 acesta a crescut în medie cu 33 de zile, ajungând la 4 luni.

În aceste condiții, din ce în ce mai mulți angajați renunță. Experiența îngreunată a procesului de recrutare îi determină pe mulți dintre candidați să renunțe la roluri, arată un studiu realizat de compania Arthur Hunt la finalul anului trecut, la nivelul marilor companii active în România.

Ritmul greoi de decizie al companiilor contrazice din ce în ce mai mult viteza și dinamica pieței: procentul candidaților care au refuzat prima oferta de angajare s-a ridicat în 2022 la 44%, față de 42% în anul precedent. Unii dintre candidați acceptă rolul abia după ce primesc a patra ofertă.

Față de anul 2021, când un proces de recrutare pentru un rol de middle management în marile companii active în România se finaliza într-o perioadă medie de 3 luni, în 2022 același proces a crescut în medie cu 33 de zile, ajungând la 4 luni, arată un studiu realizat de compania Arthur Hunt România la finalul anului trecut. În tot acest timp, candidații se retrag din cadrul proceselor de recrutare sau se reorientează în piață spre alte roluri, arată analiza.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sistem eficient de securitate cibernetică și protecție a vieții private

Compania Huawei evidențiază soluțiile de securitate end-to-end ca una...

Protocol între Camera de Comerţ si Industrie Bucureşti și Camera Auditorilor Financiari

Camera de Comerţ și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB)...