Este timpul pentru cripto să recupereze terenul pierdut?

Date:

 

Cele mai importante criptoactive, cum ar fi bitcoin și ether, au început să recupereze terenul pierdut săptămâna trecută. Deși se află încă mult sub maximele istorice, criptoactivele par să intre într-un fel de perioadă de revenire.

Bitcoin a atins săptămâna trecută un maxim puțin sub 24.000 de dolari pe platforma eToro, nivel care nu a mai fost văzut de la începutul lunii iunie. Cu toate acestea, BTC s-a tranzacționat din nou pe scădere și se situează acum în jurul valorii de 22.000 de dolari. Cu toate acestea, dificultătile privind mineritul sunt mult mai scăzute în acest moment în rețea, ceea ce poate fi un semn încurajator pentru alți participanți, cum ar fi minerii mai mici. 

Între timp, Ether se mișcă la cele mai ridicate niveluri din ultima lună, după ce vineri a atins peste 1.600 de dolari pe eToro. ETH este de urmărit în acest moment, cererea fiind determinată mai degrabă de posibile tendințe seculare decât de cele ciclice. Toți ochii în spațiul cripto sunt ațintiți asupra actualizării „The Merge”, care se apropie pe zi ce trece și ar putea duce la o schimbare substanțială a economiei token-ului. 


Piața cripto va atinge un miliard de utilizatori până în 2030

Un raport al Boston Consulting Group (BCG) ilustrează de ce sectorul are încă mult potențial. În colaborare cu Bitget și Foresight Ventures, acesta analizează unde se află sectorul criptoactivelor în ceea ce privește inovația și potențialul. 

Prin comparație cu primele zile ale internetului, raportul arată cum criptoactivele nu sunt deloc în urma curbei de adoptare – într-adevăr, ceea ce raportul numește “Web 3.0” este mai avansat decât internetul din anii 1990. Raportul subliniază diferența de tendință între prețurile de pe piață și gradul de adoptare de către utilizatori. 

Deși încă nu s-a așezat bine praful asupra condițiilor dificile de tranzacționare pentru criptoactive din punct de vedere investițional din ultimele luni, devine din ce în ce mai clar că există multe similitudini cu bula Dotcom de la începutul anilor 2000. 

Tendința cheie în ceea ce privește investițiile a fost aceea de a elimina ideile proaste, iar nume precum Google și Amazon au supraviețuit pentru a deveni giganții internetului de astăzi. Este foarte probabil ca acele companii din spațiul cripto care continuă să prospere în ciuda adversităților de pe piață să devină, de asemenea, câștigătoarele viitorului.


Strategia Metaverse din Dubai oferă
o imagine asupra viitorului muncii

Dubaiul a lansat o așa-numită strategie pentru metavers pentru a-i valorifica potențialul și a fi în fruntea dezvoltării acestei tehnologii. Emiratul spune că intenționează să vizeze aproximativ 40.000 de locuri de muncă virtuale în următorii cinci ani, un plan ambițios pentru a încuraja talentele să lucreze din hub-ul său.

Metaversul a fost o tendință în creștere majoră care a apărut anul trecut pe scena cripto. La fel ca NFT-urile și sectorul cripto la scară mai largă, metaverse a suferit în ultimele câteva luni. Dar inițiative precum proiectul din Dubai arată că se menține o continuitate esențială a activității de bază. 

Token-uri precum MANA, RBLX și SAND se află în fruntea proiectelor metaverse bazate pe cripto, iar cele două inovații merg mână în mână. Este cu siguranță un spațiu care merită urmărit pentru inovații-cheie, în special cu prezența unor actori importanți precum Dubai, care încurajează piața.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...