Parteneriat WellCode-Banca Transilvania pentru cursuri de programatori

Date:

Compania WellCode din Cluj-Napoca, furnizor de cursuri de programare și servicii de mentorat, lansează în parteneriat cu Banca Transilvania o soluție de finanțare a pregătirii în domeniul IT, cu ajutorul unui credit de studiu, accesibil cursanților care își doresc să urmeze o carieră de programator dar nu dispun de resursele financiare necesare acoperirii cursurilor. 

Inițiatorii precizează că „parteneriatul, care va fi în vigoare până la începutul lui 2023, prevede acordarea de către Banca Transilvania a unui credit de studiu celor care vor să urmeze programul de mentorat lansat de WellCode, la finalul căruia vor deveni programatori juniori și se pot angaja cu salarii lunare care pot ajunge la 5.000 de lei. Pentru elevii și studenții interesați să urmeze programul WellCode, soluția de finanțare  poate fi accesată prin intermediul părinților”. 

Petru Trîmbițaș (foto), fondatorul WellCode: „Primul pas pe care trebuie să îl facă cineva interesat de accesarea soluției de finanțare este o sesiune gratuită de consultanță cu echipa noastră pentru o discuție legată de planurile profesionale pe care le are, pentru a vedea dacă programul nostru de mentorat este potrivită pentru candidat. Apoi, candidatul este îndrumat către Banca Transilvania unde i se face o evaluare pentru a vedea dacă este eligibil și, dacă da, primește creditul, se întoarce la noi și începem treaba împreună. Noi îi încurajăm pe cursanți să ia în calcul un avans pentru curs, din surse proprii, astfel încât creditul contractat să fie mai mic. Avansul poate fi un factor stimulant suplimentar pentru cursanți. Prin lansarea acestei soluții de finanțare în parteneriat cu Banca Transilvania, urmărim să ajungem și la oamenii cu situații financiare care nu le permit să investească în dezvoltarea lor profesională, deși își doresc să facă o schimbare în carieră, să câștige mai bine și să aibă o viață prosperă. De exemplu, după absolvirea programului de mentorat WellCode, cursanții noștri se pot angaja imediat ca programator junior, poziție  remunerată cu salarii cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. Perspectivele pe care le oferă domeniul programării sunt extraordinare astfel că, un absolvent WellCode va evolua rapid atât profesional cât și financiar, putând rambursa cu ușurință creditul de studiu mai devreme decât data scadentă”.

WellCode anunță că „poate accepta în programul de mentorat 20-30 de cursanți pe lună prin accesarea acestei soluții de finanțare. Pentru accesarea creditului, clientul trebuie să aibă un cont BT sau, dacă nu are, să accepte deschiderea unuia în momentul în care face cererea de finanțare.

Mai multe detalii despre soluția de finanțare oferită de WellCode în parteneriat cu Banca Transilvania găsiți pe pagina www.wellcode.ro

Mentoratul WellCode se adresează tuturor celor care vor să învețe programare și să urmeze o carieră în acest domeniu, fie că sunt elevi sau studenți, fie că sunt angajați care vor să facă o schimbare în viața profesională. Metoda de învățare oferită de WellCode este diferită și constă într-un program de mentorat care permite fiecărui cursant să progreseze în ritmul său, susținut permanent de o echipă de mentori. La final, cursantul știe să scrie cod de la zero, iar acesta este un diferențiator important, pentru că îi oferă instrumentele pentru a atinge un nivel superior de profesionalizare. În consecință, aproape 95% dintre cei care au absolvit cursurile WellCode s-au angajat ca programatori”.

WellCode, companie fondată în 2017 de Petru Trîmbițaș, fost olimpic național la informatică, cu stagii de internship la Facebook și Google, are „trei linii de business, respectiv reconversie profesională pentru cei care vor să facă din programare o profesie, pregătirea elevilor pentru olimpiade și cursuri de upgrade pentru profesioniști. Din la lansare și până în prezent, 100.000 de persoane s-au înregistrat pe platformă, iar mentorii au pregătit gratuit peste 30 de elevi olimpici, care s-au calificat și au avut rezultate foarte bune la olimpiadele județene de informatică, la cea națională și la concursuri internaționale. La cursuri se pot înscrie atât persoane din România, cât și din afara țării”.

Petru Trîmbițaș „are 27 de ani și a început să studieze informatica în clasa a IX-a, din dorința de a câștiga bani pentru a-și cumpăra un computer de gaming. A participat la Olimpiadele de informatică și s-a calificat la faza națională în toți anii de liceu, obținând mențiuni și medalia de argint. Primii bani din informatică i-a câștigat  în clasa a XII-a dar mult-doritul calculator de gaming și l-a cumpărat în anul II de facultate. A absolvit Facultatea de Informatică din cadrul UBB Cluj-Napoca, a urmat stagii plătite de internship la Facebook în New York și la Google, dar a decis să revină în România și să devină antreprenor și mentor pentru tinerii pasionați de informatică și pentru oricine dorește să devină bun programator. În prezent este coach la WellCode”.

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...