Lucid Motors, un start-up cu 600 milioane USD estimări de venituri în 2021, competiție serioasă pentru Tesla

Date:

Competiția în domeniul mașinilor electrice este aprigă. În urmă cu câțiva ani, acest segment părea să fie unul exclusivist, în care Tesla părea să fie vârf de lance. Totuși, în momentul în care toți fabricanții importanți de automobile au început să ia în considerare trecerea de la motoarele pe combustie internă către cele electrice, domeniul a luat avânt. Tesla rămâne în continuare un nume aproape sinonim cu mașinile electrice în care activează, însă competiția pare să vină tare din urmă.

În cadrul unei prezentăări susținute cu ocazia evenimentului Earnings Report”, organizat de site-ul financiar BVBescu.ro, Ciprian Bîrsan, business analyst și analist financiar cu 16 ani de experiență, a prezentat o companie – concurent direct al Tesla –, care ar putea rivaliza în curând cu gigantul patronat de Elon Musk.

„Lucid Motors este un start-up care abia s-a listat pe NASDAQ (septembrie 2020, sub simbolul LCID – n.r.) și este competiția directă a Tesla, spune Bîrsan. Aceasta companie face mașini de lux, echipate cu motoare electrice. Veți vedea aici tehnologia și luxul duse la extrem, în ceea ce privește o mașina electrică”.

Mașinile Lucid Motors, peste cele fabricate de Tesla?

Deși mașina Lucid Air este încă în stadiul de prototip, primele unitati urmând să fie produse în curand, Bîrsan spune că aceasta pare să fie semnificativ superioară ultimului model propus de Tesla. În plus, prețul pentru o Lucid Air ar putea fi și el semnificativ mai mic:

„Tesla face mașini din categoria mașinilor de lux. O mașina nouă costa în jur de 100.000 USD. Modelul nou, cel cu facelift, este ceva mai scump, modelul mai vechi ajunge undeva la 60-70.000 USD. Modelul nou are modificate anumite aspecte la interior: forma volanului este diferită, aceea tabletă din partea dreaptă, mijlocul bordului, a suferit și ea modificări, partea de regenerare a energiei electrice este mai bine pusă la punct, motorul este mai performat, autonomia este mai mare, ș.a.

Lucid Motors a venit cu o autonomie care atinge 1.000 km, mașina este mai ieftină decat o Tesla, iar din punct de vedere al luxului oferit de mașina in sine, modelul este mai performant și mai luxos decât mașinile Tesla. Tehnologia incorporată în mașinile Lucid este peste cea incorporată în mașinile Tesla. Practic, în momentul în care te-ai așezat în spate, scaunele se transformă aproape într-un pat, precum cele de la clasa business, la avion. De undeva din tavanul mașinii se rabatează un ecran care, printr-un soft de recunoaștere facială, îți oferă posibilitatea să continui ceea ce făceai la birou sau să urmărești filmul la care te uitai acasă. Mașina vine cu foarte multe lucruri îmunatățite, în condițiile în care prețul pe care îl va genera Lucid va fi sub cel al Tesla”.

Câteva date despre Lucid Motors

Bîrsan a oferit câteva date financiare surprinzătoare, în ceea ce privește Lucid Motors. Deși compania este un start-up, își propune ca în anul 2021 să obțină un venit anual de aproape 600 milioane USD. În plus, compania are deja peste 1.800 de angajați…

Ciprian Bîrsan explică: „Se așteaptă ca această companie să genereze în mod constant un profit brut, în medie de aproximativ 22%, în perioada 2023 – 2026. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, în ultimii cinci ani, Tesla a raportat o marjă brută de profit în jurul mediei de 19,7%”.

Alte date financiare ale Lucid Motors:

  • Rentabilitatea pe baza EBITDA este de așteptat să apară după 2024;
  • Venitul anual estimat de Lucid Motors este în prezent de 599,3 mil USD pe an;
  • Lucid Motors a primit o finanțare în valoare de 100 milioane USD în septembrie 2018;
  • Venitul estimat al Lucid Motors pe angajat este de 330.000 de dolari;
  • Lucid Motors are, in prezent, 1816 angajați”.

Întrebat dacă mașina celor de la Lucid Motors ar fi o alternativă pentru Tesla, Ciprian Bîrsan a replicat: „Dacă imparți o pagina A4 în două și pui plusuri și minusiri la fiecare dintre mașini, s-ar părea că Tesla ar fi o alternativă pentru Lucid!”

Earnings Report este un eveniment organizat cu sprijinul XTB Romania, Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).


Despre XTB Romania – Partener al evenimentului Earnings Report

Cu aproape 20 de ani experiență în piețele financiare, XTB este o companie completă de investiții, listată pe Bursa de la Varșovia, cu peste 4400 de instrumente financiare disponibile în platforma performantă de investiții xStation. Cu birouri în peste 10 țări incluzând România, Marea Britanie, Germania și Franța. XTB este reglementată de cele mai importante autorități de supraveghere din lume inclusiv ASF și KNF.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...